Poarta echipamentul de protectie

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Poarta echipamentul de protectie

bughy
Administrator
This post was updated on .
Esti motociclist, iti place sa te dai pe "doo" roti. Acest agregat iti permite sa atingi viteze mari, sa te strecori prin trafic, nimic nu iti sta in cale...Mersul pe motocicleta este distractiv, dar in acelasi timp si periculos. Pentru a preveni situatiile neplacute, poarta echipamentul de protectie, la fiecare iesire, indiferent daca iesi la o terasa sau in afara orasului.Cea mai importanta parte a echipamentului este CASCA.

Cel mai important lucru, cand iti cumperi o casca, este ca in prealabil, sa o probezi. Nu cumpara niciodata o casca fara a o proba!
Daca ar fii sa alegem doar dupa aspect si marime, cumpararea unei casti, ar fii o chestiune extrem de simpla. Dar, din pacate, exista o multitudine de marci, ce au nenumarate modele, la diferite preturi si numeroase categorii.

TIPURI DE CASTI


Casca integrala sau "full-face" ofera cea mai buna protectie, atat in tura cat si in caz de accident. 
Casca flip-up Fiind o casca rabatabila, nu ofera cea mai buna protectie in caz de acccident sau la drum, datorita mecanismului ce tine modulul barbiei. Este primul care se deterioreaza in caz de impact, iar in turele din afara orasului, acest tip de casti, au o protectie redusa la vant.


 
Castile Jet sau open face, extrem de populare in anii 1970, ofera protectie minima, lasand fata si barbia expuse.

Acest tip de casti, "brain cup", total nerecomandate, ofera cea mai mica protectie si confort in timpul calatoriei.
Casca enduro/motocross, destinate iesirilor offroad.

Geaca si pantalonii de piele sau combinezonul din doua piese/1 piesa, ofera cea mai buna protectie pe care si-o poate dori un motociclist in caz de impact. 
Cizmele au acelasi rol, sa te protejeze in caz de impact.